E-STUDIO, EINDHOVEN

E-STUDIO

Eindhoven, Nederland

Villanueva Architect
Project architect: Dennis Villanueva
Size: 181m2

Ontwerp voor een klein kantoor gesitueerd aan rivier De Dommel. Het kantoor geeft mooi uitzicht op de groene omgeving met optimale natuurlijk licht inval op de werkruimtes.

Het 2-verdiepingshoge hoofdvolume heeft een gesloten karakter voor privacy. Twee kantoor volumes “snijden” door het hoofdvolume en openen richting verschillende zijden van de kavel. Een volume geeft de werkers een visuele connectie naar de straat. Het andere volume kraag uit over de rivier met uitzicht over de rivier en het naastgelegen park. De uitkraging duidt ook de ingang en entree tot de parkeerplaatsen aan de achterzijde aan.

Het trappenhuis komt uit de hoofdvolume zodat de gebruikers kort uit het kantoor en werkomgeving stappen. Passerend verkeer en voetgangers kunnen de kantoor activiteiten zien zonder een volledig beeld te krijgen.

De speelse compositie van gevarieerde openingen en gesloten geveldelen, creeren verschillende kantoor ruimte sferen en gevarieerde visuele communicatie met de omgeving en juist van buiten weer spannende kijkjes naar binnen.