VILLA-S

VILLA-S

Nederland

Villanueva Architect
Project architect: Dennis Villanueva
Size: 390m2

Wat als je hobby verzamelen miniatuur auto’s letterlijk is uitgegroeid tot een verzameling van 1:1 schaal auto’s? Waarom zou je huis dan niet kunnen functioneren als een showroom voor je auto’s?

Het startpunt voor het ontwerp concept voor deze villa, is het integreren van de opdrachtgever zijn auto collectie met hun levensstijl, die op zijn beurt weer moest reflecteren in hun huis.

Tijdens het benaderen van de villa met de auto, die in eerste instantie een gesloten monolithische volume lijkt, opent de villa zich als de garagedeur omhoog gaat. De glazen achtergevel van de garage geeft een doorzicht direct naar de woonkamer.

Vanuit de open loft achtige woonkamer heeft men weer zicht op de auto’s in de garage en ook op de old-timer auto in de keuken. De woonkamer is opgehoogd om goede zichtlijnen mogelijk te maken naar de auto’s aan de andere kant van het water, dat het hoofdvolume scheidt van de garage. De old-timer auto getoond naast de keuken is staat op een ronddraaiende schijf. De draaiende auto in de 2 verdiepingshoge “vitrinekast” kan bekeken worden vanuit elke hoek met telescopische zicht vanuit de woonkamer en slaapkamer of badkamer op de verdieping.

Deze andere benadering van de relatie tussen mensen en hun auto’s, zet de wijze van wonen in een hele nieuwe context.