BARN 2.0

BARN 2.0

Nederland

Villanueva Architect
Project architect: Dennis Villanueva
Size: 330m2

Schetsontwerp van een huis in het Hollandse landschap. Het vormconcept is gebaseerd op de traditionele Hollandse schuren. Insnijdingen in het volume creëren openingen voor uitzicht, buiten terrassen en benadrukt de entree.

De donker houten gevelbekleding staat in contract met het lichte interieur en en de licht gekleurde houten insnijdingen in het volume. De woonruimte is gericht naar het zuiden. De zuidgevel is geheel open met uitgestrekte zichtlijnen over de weidevelden. Door de grote vide heeft de woonruimte een dubbele hoogte en heeft men vanuit de kantoorruimte op de verdieping ook genieten van het overweldigende uitzicht. De lange zichtlijnen in de open ruimtes met visuele connecties, geven het huis een ruimtelijk karakter zonder zijn gezellige sfeer te verliezen. Diverse kleine ruimte zijn gecreëerd zodat de bewoners een boek kunnen lezen in de nis bank naast de keuken of op de “daybed” bij de openhaard.

Het moderne huis past in zijn groene omgeving en traditionele naastgelegen buurwoningen. Gelegen aan het water met de verre uitzichten is een rustige serene leefomgeving gecreëerd voor de bewoners.