FARMHOUSE

FARMHOUSE

Deurne, Nederland

Villanueva Architect
Project architect: Dennis Villanueva
Concept design
Size: 380 m2

Op een groenrijk landgoed van 1900m2 is een boerderijwoning gelegen die naast een schuurpaviljoen en paviljoen aan het water verbouwd wordt om beter aan te sluiten op de verschillende sferen van de buitenruimtes. Tevens dient het nieuwe ontwerp de nieuwe woonwensen mogelijk te maken en ruimte en flexibiliteit over te houden voor toekomstige gezinsuitbreiding.

Hart van het huis vormt de woonkeuken met een groot kookeiland die overgaat in een bar en tafel. De organisatie van het huis wordt rondom dit hart gevormd. Een lange kastmeubel is in de lengte van de keuken geplaatst en vormt de grens naar de achtergelegen slaapkamers die men bereikt door door de kast te lopen.

De kinderspeelruimte is geplaatst in de oude koeienstal met nog zichtbare oude voederbak en staat in open verbinding met de keuken. Aan de andere zijde van de keuken wordt het hoger gelegen plateau met onderliggende ‘wijn’kelder verlengd met een trap die toegang biedt tot de master slaapkamer. Op de verdieping zijn badkamer, slaapruimte en inloopkasten lineair achter elkaar georganiseerd.

Met nieuwe fysieke en visuele connectie tussen binnen en buitenruimte, wordt ingespeeld op de verschillende sferen van het landgoed en krijgen de ruimtes in de woning ook meteen een eigen karakter.

© photo. Jan Bitter