THE GLASS SUITE, TIEL

THE GLASS SUITE

Van der Valk hotel, Tiel

Villanueva Architect
Project architect: Dennis Villanueva
Competition
Size: 60 m2

Bij het Van der Valk hotel in Tiel wil men twee hotelkamers samenvoegen tot een grote hotel suite. Naast verschillende thema suites als de White & Bright, golden en Marrakech suite, zal de nieuwe suite de "Glass suite" worden.

De opgave om van drie bestaande ruimtes één grote continue ruimte te creëren ondanks een beperkte doorbreking van 1,5m breed, wordt verwezenlijkt door de scheidingswand begrenzing te doen vervagen. Rondom tegen de scheidingswand worden ‘dozen’ gepositioneerd die de wand uit het zicht onttrekt. De kast ‘doos’ elementen en de spiegelglas ‘doos’ staan strategisch gepositioneerd zodat een heldere functionele organisatie en ‘fluid space’ als tussenruimte overblijft.

De glazen wandbekleding voorzien van print met emaille laag op de achterzijde geven de ruimte meer diepte en veranderen door de verschillende lichtinvallen gedurende de dag alsmede door het perspectief waarvan men kijkt. De spiegel ‘doos’ opgebouwd uit éénrichting doorzicht spiegelend glas, functioneert enerzijds als bescherming (privacy) en anderzijds geeft het gevoel van vrijheid en voyeurisme door de open ruimte die men ervaart binnen de sanitaire ruimtes.

Door relatief eenvoudige ingrepen worden lange zichtlijnen gecreëerd voor een grotere ruimtelijke beleving. Tevens worden de zintuigen continu geprikkeld door de gelaagdheid van de ‘fluid space’. De hotelgasten ervaren door het open en dynamische karakter een ontspannen en inspirerend verblijf.

© photo. Jan Bitter