POOLHOUSE, DUBAI

POOLHOUSE

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Villanueva Architect
Project architect: Dennis Villanueva
Size: 60m2

De “poolhouse” is gesitueerd aan het einde van het zwembad. Het houten zonnedek naast het zwembad kan over het zwembad schuiven om te functioneren als zwembad cover.

Door de open structuur van de “poolhouse” kan een briesje wind door de binnenruimte gaan voor verkoeling. Gesloten functies in de dichte doos zijn een omkleedruimte met toilet, mechanische ruimte, twee open buitendouches en een kastwand achter de bar. Aan de bar met barstoelen kan men een drankje drinken terwijl men in de verzonken banken in de vloer kan relaxen en loungen in de schaduw.

Geperforeerde stalen harmonica schuifdeuren kunnen de ruimte (gedeeltelijk) sluiten. Deze geperforeerde panelen kunnen dienen om de “poolhouse” af te sluiten of als zonnescherm.