Ambyerveld, 0-Energy house

0-Energy house, Ambyerveld

Maastricht, The Netherlands

Villanueva Architect
Project architect: Dennis Villanueva
Size: 270m2

Ambyerveld is een nieuwbouwwijk in het Noorden van Maastricht. De gemeente Maastricht stelt in totaal 37 vrije kavels beschikbaar voor vrijstaande woningen.

Het plan van een 0-energie woning van Vilanueva Architect is onderdeel van een reeks woningtypologieën als voorbeeld voor de toekomstige bewoners. Het plan is beoordeelt door een commissie en daarbij getoetst aan het beeldkwaliteitsplan.

Het ontwerp van een duurzame energie neutrale woning binnen een abstracte context komt tot stand doordat de installaties (WTW, zonnepanelen, warmte-koudeopslag grond, etc.) op eenvoudige manier zijn weggewerkt uit het zicht. Door de optimale integratie met de rustige groene omgeving en een gebalanceerd binnenklimaat wordt een groot wooncomfort gecreëerd.

Het introverte karakter van de voor- en zijgevels geven privacy terwijl de achterzijde zich opent naar de tuin. De kast als interieurelement vormt de basis van de organisatie en resulteert in flexibele ruimtelijke kwaliteiten die perfect aansluiten op de wensen van de bewoner. Binnen de heldere 3-deling van de plattegronden heeft de bewoner de keuze de indeling naar eigen woonwensen in te passen zonder architectonische kwaliteiten te verliezen.

voor meer informatie www.ambyerveldmaastricht.nl