HEALTHCENTER, HELMOND

HEALTHCENTER

Helmond, The Netherlands

Villanueva Architect
Project architect: Dennis Villanueva
Completion: 2015
Size: 500m2

Gelegen aan de Deltaweg te Helmond is het nieuwe gezondheidscentrum Deltaweg een verzamelgebouw voor o.a. een apotheek en fysiotherapeut op de benedenverdieping en een huisartsenpraktijk, diëtiek en podotherapie op de bovenverdieping. Het interieur van de bovenverdieping omhelst een wachtruimte met receptiebalie. Achter de receptiebalie zijn de back-office en team/vergaderruimte gesitueerd. Rondom de centrale wachtruimte zijn alle behandelkamers gepositioneerd om een duidelijke routing en scheiding van functies te realiseren.

De banken in de wachtruimte zijn zo ontworpen dat de relatief grote lichte ruimte op wordt gedeeld in verschillende zones met o.a. een kinderspeelhoek. De lees zone wordt gevormd door een wand met verzonken tijdschriften rek waaruit een leestafel komt. Tevens is in een koof van de wand een tv opgenomen die achter spiegelend glas pas zichtbaar wordt nadat de tv een beeld uitzend.

De corian receptiebalie heeft een uitnodigend karakter door de open verbinding met de bezoekers. De verhoogde eikenhouten elementen geven de receptionist de benodigde privacy. Het gebruik van hoogwaardige materialen zoals corian in balie en tafels alsmede het ingetogen kleurgebruik, geven het interieur een functioneel en rustig karakter waarbij alle verschillende functies functioneren als een eenheid.